Skip to content

Roomie date

2016/03/01

Här där jag bor, finns det något som kallas för roomie date, en ”dejt” med ens rumskamrat. Jag har spenderat så mycket tid med att plugga till proven på sistone, så vi bestämde oss för att göra det till en heldag, bara vi två.

Vi åkte till Ikebukuro för att äta buffé på en thailändsk restaurang, och det var helt fantastiskt gott. P_20160301_110913

Sedan åkte vi vidare till Meguro, som för övrigt betyder svarta ögon för att gå på två olika museum. Först åkte vi till Teien Art Museum, där de hade en utställning av Emile Gallé, som var en glaskonstnär från Frankrike. Vi fick inte ta några bilder, men han hade designat några fantastiska vaser och tallrikar. Utställningen var i prins Asakas gamla hus. Asaka hade tydligen en stor del i Nanking-massakern.

Efter konstutställningen knallade vi vidare till ett parasitmuseum i Meguro. Och det var verkligen en massa konserverade parasiter och det var med skräckblandad förtjusning vi gick runt därinne. De hade ett avhugget sköldpaddshuvud med parasiter, en åtta meter lång binnikemask och tack och lov så kunde jag inte läsa särskilt mycket av den japanska texten … så jag slapp i alla fall kunskapsdelen om var parasiterna levde.

Annonser
No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: