Skip to content

Kyoto, Osaka, Nara

2015/11/27

Jag och Agne åkte till Kansai tillsammans. Det var så himla kul. Jag har verkligen saknat Kyoto! Vi tog dagsbussen från Tokyo och kom fram till Kyoto sent på kvällen. Vårt hostel låg på andra sidan gatan från där jag bodde under tiden i Kyoto, det var verkligen en speciell känsla.

Vårt hostel var ett gammalt hus, allt skakade när man gick. Agne såg en mus i köket, toaletten hade ett hål i taket, men det var billigt och ägaren var en mycket trevlig dam, så det gjorde inget. Jag skulle aldrig bo där under sommaren dock. P_20151124_134003.jpg

I Kyoto gick vi till Ryoanji, Kinkakuji, Fushimi Inari, Ginkakuji (på bilden) Nanzenji, Kiyomizudera och Heian Jingu. Det var helt fantastiskt att få vara tillbaka i Kyoto igen.

Nästa stopp var Osaka, där vi fick bo hos en kompis. Hans lägenhet var helt otroligt mysig, och jag är så glad att vi fick stanna hos honom. I Osaka gick vi till slottet, shoppade och åt nikuman, en liten bulle med kött i.

Vi gjorde en dagstur till Nara, där kan man bl.a. hälsa på rådjur. P_20151126_121914Det var lite otäckt, men väldigt roligt. Vi gick även och tittade en sväng i Todaiji, där ett par pojkar började prata lite engelska med oss. Och dessutom fick vi en gratis rundtur av en äldre herre som volontärarbete som turistguide.

På fredagskvällen gick vi en runda på stan, sedan bar det av hemåt till Tokyo igen på en nattbuss. På det stora hela, en mycket bra resa!

Annonser
No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: