Skip to content

Stress och att känna sig som en outsider

2015/10/07

Idag under lektionen var en av klasskamraterna en riktig surpuppa. Hon kände sig tydligen stressad, och tyckte därför att det var helt okej att vara extra otrevlig – för hon mådde ju dåligt. Och det är här jag har lite problem – det är förstås helt förståeligt att man kanske inte är världens goaste person när man är stressad, men är det verkligen mitt fel och förtjänar jag att bli ledsen för att hon är på dåligt humör?

Vi är alla stressade, framförallt vi som inte har någon familj i Japan, eller som kan prata tillräckligt bra japanska för att kunna bli förstådda. Vi är alla lite utanför, och vi är alla lite ensamma. Vad som stör mig är att ingen vill prata om hur ensamma de känner sig, eller att de har hemlängtan, när det är 99% säkert att de känner precis likadant som du. Alla känner sig uttittade när de går på stan – vi ser alla ”konstiga” ut. Du är inte ensam om det!

Prata om det istället. Säg att ”jag känner mig ensam”, ”jag längtar hem”, ”jag är så sjukt stressad just nu att jag bara vill sova”. Det är mycket bättre än att vara otrevlig mot människor som kanske kan hjälpa dig att må bättre.

Annonser
No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: