Skip to content

Första föreläsningen

2015/01/21

Nu har vårterminen börjat och två kapitel ska läsas till imorgon, tror jag. Det ska bli spännande att läsa engelska, eftersom engelska på universitetet känns mer som att vi ska förfina engelskan, istället för att lära oss nytt. I franskan till exempel har de börjat med att läsa böcker och ha grammatikundervisning, men upplägget på grundkursen i engelska baseras ju på att vi har läst engelska i 10 år mer eller mindre, så det är antagligen därför det är mer att undervisningen är mer att läsa facklitteratur.
Just nu har vi iallafall föreläsningar om språkets ursprung, och det vara mer eller mindre samma föreläsning som vi fick i början av höstterminen, men läraren sa att det inte kommer bli samma kurs för det. Han pratade mycket om olika teorier om hur språket uppstod i människan, om det var språket eller tanken som kom först och så vidare. Dessutom nämnde han en teori som handlar om att det var gud som gav oss språket, och sedan bad han om ursäkt om han förolämpat någons tro. Han är amerikan, haha. Jag tycker det är ganska mysigt hur han ursäktar sig hela tiden samtidigt som han säger att det inte är en rimlig teori.
Amerikaner i övrigt är ganska roliga. Enligt en vän jag pratat med säger man aldrig ”Merry Christmas”, utan alltid ”Happy Holidays”, eftersom en del inte tror på Gud osv. Det är en väldigt intressant inställning för ett land där presidenten konstant säger ”God bless America”.

Annonser
No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: