Skip to content

Tokyoresan

2013/10/10

Eftersom att planerna var att Yuji skulle följa med mig tillbaka till Sverige, åkte vi i slutet av juli till Tokyo för att hälsa på i den svenska ambassaden. Vi åkte först till Yujis mamma i Yokohama, och vi tog lokaltågen dit. Det tog ungefär 12 timmar, men det var roligt. Och vi passade på att stanna till i Matsumoto på vägen.
DSCN0021

Det här är Matsumoto slott.  Det regnade lite då och då under dagen, men slottet (och Matsumoto) var fint ändå! När vi anlände till Matsumoto var det en kvinna i högtalaren som sjöng: Matsumoto, Matsumoto. Matsumoto desu. Det var en märklig upplevelse.Matsumoto

En katt i Matsumoto! Den var lika stor som en person. :3

DSCN0038

 

Vi åkte någon dag senare till Kamakura. Det ska tydligen vara en stad där alla vill bo. Det var fint och nära till havet.

Här ser man beklädda silversparvar.

 

 

DSCN0031

 

Totorokrukor i Kamakura.

DSCN0079

 

Utsikt från Enoshima, en ö utanför Kamakura. Från Kamakura och Enoshima kan man, om det är fint väder, se Mount Fuji. Här ser vi inte Mount Fuji, utan Kamakura i nattljus.

Enoshima är en väldigt fin ö, med trappor överallt. Det finns även en grotta som man kan gå till, och därinne finns statyer av olika slag.

DSCN0091

 

Detta är en monorail. Och jag borde ha känt till att sådana här saker finns, men jag blev väldigt chockad när jag insåg att vi ”flög” fram. Och lite skrämd. Den hänger alltså. Det var väldigt skakigt,

DSCN0107

 

Detta är en bild från Yokohamas China Town.

DSCN0102

 

För mig är Yokohama det här Pariserhjulet. Alla bilder jag har sett från staden har det här Pariserhjulet i sig.

DSCN0125

 

Nu lyser det också! Det ändrade färg under hela kvällen!

DSCN0162

 

Shinkansen!!!

Det var snabbt. Ett snabbt tåg helt enkelt. Resan dit tog 12 timmar, resan hem tog två. Jag kom visserligen försent till lektionen, men det var så roligt i Yokohama!

Jag trodde att Tokyo skulle vara jätteotäckt, men det var en helt okej stad. Vi åkte även förbi den stora fiskmarknaden i Tokyo och slängde i oss lunch.

Hur det gick med visat? Vi förväntade oss att få vänta en lång tid, på migrationsverkets hemsida står det att man bör räkna med att få vänta 7 månader innan ett beslut, men de ringde redan nästa morgon och berättade att vi fått det!

Vi tackar och bockar för att någon beslutade att vårt förhållande är seriöst …

Annonser
No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: