Skip to content

En helg i Osaka

2012/11/20

I helgas åkte jag till Osaka för att hälsa på en vän från Sverige. Jag åkte i fredags direkt efter skolan och kom fram till färdiglagad tacos! Det var så gott. :) Jag måste göra det hemma någon gång.

Det tar inte så lång tid att åka till Osaka, om man väljer rätt tåg, det vill säga. Jag knöade in mig på ett expresståg, alla såg lite besvärat på mig när jag kom med min väska, men det gick bra. Japaner är så smala, så det finns mycket plats! ;)

På lördagen åkte vi till Osaka jō. Det var jättefint, förutom att det ösregnade hela tiden. Mina skor blev dyngsura, men det var väl del av charmen, antar jag. Det var kulturdag, så vi fick komma in gratis, och det var ju helt okej! Dock såg man inte så mycket av hur slottet såg ut tidigare, utan det var väldigt uppiffat för turister. Folk överallt, men som vanligt var det välorganiserat: olika trappor beroende på om man går upp eller ner.

Jag har börjat samla på Narutonyckelringar, så, så fort jag ser en sådan automat (typ tuggummiautomat, sådana som finns på MAXI…) springer jag fram för att se om jag kan hitta mina nyckelringar där. Och Osaka slott hade mina nyckelringar. Men eftersom jag inte vill spendera allt för mycket pengar, är det en i taget som gäller. Jag har redan Sasuke, och i lördags fick jag Minato. :3 Det ska bli spännande att se vem jag får nästa gång!

Efter Osaka jō åkte vi in till stan igen och gick längs den största shoppinggatan i Osaka. Och den var lång. Jag förstår inte hur en gata kan vara så lång! Till slut kom vi fram till ”mittpunkten” där H&M finns. Och jag blev lycklig. Jag har bestämt att klasskamraterna och jag ska åka dit en helg för en shoppingrunda! Där spenderades åtskilliga minuter för att bara kolla, och sedan var det dags för ramen. Ramen är det godaste som finns. Svårt att äta, men gott som attan.

Efter ramen var det dags för endless nomihōdai. Nomihōdai är ett ord som man måste lära sig om man åker till Japan. Det betyder ”bottenlös mugg”. Då kanske ni förstår vad det innebär: allt-man-kan-dricka! För 1500 yen fick vi dricka från 22:00-5:00. Det var fantastiskt. Drinkarna i Japan är inte särskilt starka, så det är bara att ösa på. :} Vi kom hem runt 6:30-7:00, men det var trevligt.

I stort sett, en trevlig helg i Osaka. Idag var jag så trött att jag inte orkade gå ut med soporna. Och så har jag tvättat tre omgångar med tvätt. Jag hoppas det hinner torka över natten, all tvätt hänger ute, och det är kallt. Men det blir nog bra.

För övrigt har vi börjat med kanji i skolan. Det är kul, hjärnan surrar så där härligt som den bara gör när man verkligen måste tänka. Jag bara hoppas jag kommer ihåg’et! ;3 

Annonser
3 kommentarer leave one →
 1. Georg Klein permalink
  2012/11/20 06:40

  Du har fullt upp att göra, förstår vi. Vi behöver alltså inte bekymra oss för att du skulle ha långtråkigt. Och vad mat och dryck anbelangar, så klarar du ju dig bra. Det är skönt att veta.
  Farmor och farfar.

 2. Anna-Lena Klein permalink
  2012/11/20 21:07

  Låter som en härlig helg, och HM till och med Puss o kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: