Skip to content

Ingen rädder för vargen här!

2012/06/17

En varg har dödat en djurskötare på Kolmården och de som hatar vargar passar givetvis på att hävda att de visste att något sådant skulle hända. Ja, men det kunde jag också räkna ut. Det är inte förvånande att något sådant hände, med tanke på att vargar faktiskt är rovdjur.

Vad som är sorgligt är att antivargmänniskor vill utrota vargarna, deras bästa argument är att vargarna dödar deras hundar. Nämnde jag att vargar är rovdjur? Och de som bor längre uppåt landet vill ha bort vargarna för att de dödar deras boskap. Ja, i vissa delar av Afrika äter lejonen upp boskap, men de klarar sig relativt bra där med hjälp av hundar… Vargar är ju inget nytt påfund utan har funnits i Sverige i ganska många år, så det är ju bara att bita ihop, alternativt flytta längre ner i landet för att slippa de flesta av vargarna. Eller bygga ett fort.

Men tillbaka till diskussionerna om vargarna på Kolmården, där man tydligen har en aktivitet som kallas ”Närkontakt Varg”. Någon reporter som försöker reportera på DN.se menar att man inte kan lita på vargarna längre. Men vilken tur att den aktiviteten är helt frivillig. Man behöver alltså inte gå inte till vargarna om man inte vill. Och om man nu väljer att göra det, så kanske man ska ha det i bakhuvudet att man faktiskt kan bli ihjälbiten av en varg. För sådant händer ju ibland, att en människa skadas av ett rovdjur.

Ärligt talat så är jag mer rädd för vildsvin än för varg. Men det är ju bara jag det.

Annonser
No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: