Skip to content

Filmrecension: 200 Pounds Beauty

2012/05/13

200 Pounds Beauty

Titel: 200 Pounds Beauty (미녀는 괴로워 – Minyeoneun Goerowo eller Being Beautiful is Agonizing)
Kategori: Komedi
Regi: Kim Yong-hwa
Medverkande: Kim Ah-jung, Ju Jin-mo, Kim Hyun-Suk m. fl.
Längd: 120 min
Land: Sydkorea

200 Pounds Beauty handlar om Han-na, en tjej med fantastisk röst. Men eftersom att hon är tjock och ful så nöjer hon sig med att vara sångare bakom scenen till Ammy, som med andra ord lipsyncar till Han-nas röst, eftersom att Ammy inte själv kan sjunga.
Han-na är dessutom väldigt kär i Sang-jun, som är ansvarig för konserter och inspelningar för Ammy och Han-na. Sang-jun är väldigt snäll mot henne och det får henne att tro att han har likadana känslor för henne, så därför blir hon väldigt glad när han skickar henne en klänning som han vill att hon ska ha på hans födelsedagsfest. När hon väl kommer dit, visar det sig att det var Ammy som skickade den och hon bär samma klänning. Självklart ser hon mycket bättre ut i den, och Han-na går till toaletten och gråter, där hon hör Sang-jun säga till Ammy att hon måste vara snäll mot Han-na, så att hon inte lämnar dem. För vad är Ammy utan sin röst?
Han-na jobbar även som telefonsexförsäljare, och precis när hon ska ta livet av sig på grund av Ammy, ringer en av hennes kunder, som är plastikkirurg. Hon bestämmer sig för att gå till honom för att få hjälp att bli snygg. Efter att ha utpressat och sedan övertalat honom med ett tal om kärlek och självsäkerhet, hjälper han henne, om än motvilligt, att bli snygg.
Han-na försvinner och Jenny dyker upp. Kommer Sang-jun tycka bättre om Jenny?

Det är sällan jag ser på asiatisk film, och det var av ren olyckshändelse jag kom över den här. Jag letade egentligen efter Monsters, Inc., men helt plötsligt fanns den här sydkoreanska filmen där. Den är tydligen så populär i Sydkorea att man ska göra en ”sequel”.
Vad ska man säga om plastikkirurgin? Det blir både positivt och negativt om den. Till en början blir Han-na överlycklig och alla tycker att hon är vacker. Men ingen vill veta av att hon har plastikopererat sig, utan hon ska vara naturligt vacker. Till slut glömmer hon bort vem hon var och hon glömmer bort sin familj och sin vän.
Men, den var absolut rolig, så den rekommenderas till fredagkvällen! ;)

Annonser
No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: